Primăria Tirnova

Telefon: 0257 370.101

Fax: 0257 370.101

E-mail: contact@tirnova.ro

Localitatea Târnova este aşezată în centrul judeţului Arad, la 11 km de oraşul Ineu şi râul Crişul Alb şi la o mică distanţă de muntele Highiş din masivul muntos al Zărandului, motiv pentru care gara CFR a localităţii poartă numele de „Târnova – Zărand”. Localitatea este intersectată de două drumuri principale Arad – Buteni şi Ineu – Agrişul Mare.

Se învecinează în partea de Est cu localitatea Şilindia, la Sud-Est cu Dud, la Sud cu localităţile Drauţ, Arăneag şi Agrişul Mare, în apropierea zonei turistice Căsoaia, un veritabil loc pentru petrecerea vacanţelor şi alegerea unor trasee turistice de un pitoresc deosebit.

La vest Târnova se mai învecinează cu localitatea Măderat iar la Nord cu Chierul. Târnova este centru de comună şi are în componenţă satele: Dud, Drauţ, Arăneag, Agrişu Mare şi Chier.

Populaţia comunei număra la ultimul recensământ 6240 de locuitori. Din punct de vedere etnic, populaţia avea următoarea structură: 86,0% români, 0,6% maghiari, 2,2% rromi, 10,7%ucrainieni şi 0,5% alte naţionalităţi şi populaţie nedeclarată.